Om mig

Bakgrund
Jag har ganska blandad bakgrund och är inte född in i socialdemokratin och arbetarrörelsen. Mitt samhällsintresse väcktes inom FNL-rörelsen; jag var nog en av de yngsta som hann vara med där. Som barn flyttades jag och min familj runt i landet eftersom pappa var infanteriofficer. Jag är nu vad man kan kalla en mycket naturaliserad östgöte. Gick en gång i världen naturvetenskaplig linje på Sigtunaskolan, utbildade mig sedan till undersköterska genom östgötalandstingets försorg. Jobbade i sjukvården under perioden 1977-1999, de senare åren endast sommartid.

Var under åren 1986-1994 fackligt aktiv som heltidsförtroendevald inom Kommunal. Arbetade under åren 1995-2002 som politisk sekreterare för socialdemokratiska landstingsgruppen i Östergötland. Är aktiv inom Socialdemokraterna i Linköping och företräder partiet som ledamot i Kultur- och fritidsnämnden och som ledamot i kommunfullmäktige, plus lite andra uppdrag.

Är för tillfället arbetssökande efter att fram till november 2011 jobbat vid Marieborgs folkhögskola i Norrköping.

Ålder
Är född 1956, det vill säga årsbarn med Ingemar Stenmark, Björn Borg C:o.

Familj
Min livskamrat och hustru Lotta,
barnen Signe 32 år (utflugen) och Axel 28 år (utflugen).

Bor
Sedan augusti 2011 i ett radhus i Ånestad i Linköping. Gillar promenader och det är faktiskt gångavstånd till stan.

Fritid
Lyssnar på nära nog all sorts musik via CD, LP och stenkakor (undviker dock helt dansbandsmusik), foto förr via diabilder, nu med digitalkamera (när jag någon gång tar mig tid), romanläsning (Lars Ahlin, Tove Ditlevsen och Jascha Golowanjuk rekommenderas), skriva en och annan egen debattartikel och dikt, danska språket i alla former, gå i second-hand butiker, mänskliga kontakter, promenader då och då, kvällsdopp på sena sommarkvällar, kolonistugan m.m.