8 maj 2008

Företagsbesök

Jag har samtidigt som många andra fullmäktigepolitiker varit på företagsbesök idag. Jag skulle ha varit på två besök, men det blev bara ett. Jag besökte det spännande och expansiva företaget STO här i Linköping. Det blev två och en halv timmes intressant information, samtal och rundvisning. De mesta synpunkterna lät som musik i mina öron. Företaget är kunskapsintensivt både bland yrkesarbetare och tjänstemän, språkkunskaper är viktiga både i nordiska språk och tyska, järnvägsutbyggnad i form av Europabanan är viktigt för företagets utveckling. Sjukfrånvaron är låg, personalomsättningen är blygsam och företaget tar ett helhetsansvar från produktion till användning av deras produkter. Slutsatsen är att regeringens tal om lägre teoretiska krav på yrkesutbildningar inte stämmer överens med näringslivets personalbehov. Summa summarum, helintressant, proffsigt och en ny viktig erfarenhet.

Varför blev det inget besök nr 2? Jo, den rackaren och centerpartisten Muharrem Demirok hade varit där före och det budskap jag fick när jag ringde för att kolla när jag kunde komma var:
- Nja, vi har redan haft en politiker här, det var den där moderaten De...De..
- Muharrem Demirok?
- Ja, just det. Vad har du för partifärg?
- Socialdemokrat.
- Då har ni nog en del att prata om. Du kan väl ta kontakt med honom och prata? Jag har ju ägnat förmiddagen åt honom, så det blir nog lite svårt att ta emot en politiker till.

Vad säger man? Att Demirok åker runt och stjäl poäng, men att han uppfattas som moderat. Bättre flagga med äkta rödfärg och intresse tycker jag nog, än att måhända oförskyllt hissa annans flagg.

1 kommentar:

Muharrem sa...

Nicke,

Du kan säkert besök WilLak ngn annan gång. Jag rekomenderar det faktiskt. Ta med ett gäng sossar dit, för detta var ett par riktiga entreprenörer.

Att de sedan trodde att jag var moderat. Ja vad kan jag säga. De hade kunnat säga nästan vad som helst och jag hade inte brytt mig. För tanken var inte att vi skulle skylta med vår partibeteckning, utan vara där som kommunala representanter. Såg att det fanns en och annan sosse som bemödat sig att sätta en röd ros på kavajslaget innan besöken. Kanske ska jag köra med fyrklövern nästa gång?