23 november 2008

Klistermärken - igen!

Jag har varit ute på långpromenad tre dagar i rad. Idag var det kallt och vinter, men ganska snart fick jag upp värmen, tempot lade jag ganska högt. Efter ett stycke fick jag syn på det första NSF-klistermärket. Den här gången var det inte RÖ (Reaktion Östergötland) som hade varit aktiva, utan NSF (Nationalsocialistisk Front), som i vart fall vågar stå för att de är nazister, till skillnad från RÖ.

Jag skrapade säkert bort minst tjugo märken längs promenadvägen. Det var blandade budskap, bland annat om att "Stoppa våldtäkterna" genom att stödja NSF. Jag känner två personer som blivit utsatta för våldtäkt, det ger fruktansvärda själsliga ärr som sitter kvar näranog livslångt. I det ena fallet var förrövaren en geniun svensk, i det andra fallet en ljushyad person från ett engelsktalande land. NSFs budskap går ut på att våldtäktsmän skulle vara "utlänningar" och får vi bara ut alla dessa så upphör våldtäkterna. Att det finns mängder av inhemska våldtäktsmän i alla länder är inget NSF noterar eller reflekterar över. Det är sorterade fakta och enkla budskap som pumpas ut via klistermärken som sätts på stolpar, bankomater, dörrar och överallt där det finns mycket människor. För att få veta mer om brottsubriken våldtäkt och statistik kring denna, gå till Kvinnojouren Ellinor och en krönika från Lotta Nilsson på BRÅ (Brottsförebyggande rådet).

Mötte en kvinna med hund när jag skrapade bort ett klistermärke. Hon undrade vad jag gjorde och jag förklarade. "Då ska jag också skrapa bort märken, de där nazisterna är så otäcka!". Eftersom jag såg att många märken redan var sönderskrapade, så är det ju helt klart att det finns fler som också tänker på samma sätt.

Precis som jag sade i mitt tal vid kristallnattsmanifestationen den 9 november i Linköping: "När ska ni nazister fatta att vi Linköpingsbor inte vill ha ert budskap. Vi tar avstånd från era idéer och vi äcklas av er aktivitet!"

Så uppmaningen blir, reagera och agera alltid mot nazisterna! I det lilla finns mycket att göra, dölj deras falska budskap genom att skrapa bort allt det skit som sätts upp!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbet, synd att inte polisen tar problemet på "riktigt". /Ulrika

Henrik sa...

Ulrika, vilket problem? Yttrandefriheten?

Nicke, jag ber dig nu en gång för alla, ge mig ett bevis på att RÖ, som jag är med i, skulle vara nazistiskt?

Om vi skulle vara nazister, varför skulle vi då inte ansluta oss till ett nazistiskt parti eller organisation då istället?

Men visst, alla Socialdemokrater är kommunister, bara att de inte vågar stå för det. Ser du hur dumt det låter? Det är precis samma idioti som du skrev.

Jag vill inte bli förknippad med nazism eller sådant skit överhuvudtaget.

Richard "Nicke" Bremer sa...

Henrik (vem du nu är):
Det är lätt att koppla Reaktion Östergötland till nazism och antisionism. Genom att följa länkarna på RÖ:s hemsida kommer man raskt vidare till mer öppet nazistiska sajter. Det är fegt att inte våga stå för den ideologi RÖ representerar. Deu kan försöka med att kalla dig identitär, patriot eller vad som helst. För mig och de allra flesta andra är det nazism, antisionism och rasism. Trodde Hitlers nutida hantlangare var modiga gossar, men ni hukar visst hela gänget och skäms för era idéer.

Martin Tunström (s) sa...

Sedan skall det påpekas att det inte tillhör yttrandefriheten att få slänga upp klistermärken på elskåp och stålpar där det råder affischeringsförbud. Snarare borde Reaktion Östergötland (RÖ) debiteras för att det sysselsätter sig med nedskräpning.