26 februari 2010

Tack för att ni hjälper mig att tänka

Ett mejl avsänt den 26 februari till ledarredaktionen på Corren, samt chefredaktören Ola Sigvardsson och debatt- och kvalitets(sic!)redaktören Jerker Hallengren.  PICT0018 Hej allihop på ledarredaktionen, samt Ola och Jerker också!

Jag vill allra ödmjukast tacka Correns ledning och ledarredaktionen för att ni hjälper mig att tänka när jag läser nyheterna i tidningen. Exempelvis fick jag hjälp av Lennart Cromnow att tolka artikeln om den nedvärderade grävaren som stämmer Motala kommun, jag fick hjälp av Johanna Stier att tolka artikeln om energisparande i Mjölby och många andra exempel kan läggas fram. Hur Lars Anders Johansson hjälpt mig kan jag tyvärr inte påminna mig, men stöd i tanken har jag säkert fått, helt klart. Det är så skönt att någon annan hjälper mig att dra slutsatser, för jag är ju bara en enkel läsare och prenumerant. Vad vet jag om stora vida världen? Och det vet vi ju alla, som vuxit upp på slätta, att det som står i Corren är ju sant i alla delar.

Sedan är det ju jättejättebra för de enskilda nyhetsjournalisterna att kommentarerna i anslutning till deras alster liksom gör sanningen lite mera sannolik. Alla behöver ju stöd och visst är det fint att ledarredaktionen och nyhetsredaktionen tillsammans drar sannolikheten ytterligare några steg framåt. Klokt också att inte publicera enskilda debattartiklar kring förändringarna, för så mycket annat har ju vunnits i "Nya Corren". Det har exempelvis blivit lättare att dela ut Dagens Ros och sidorna har fått mycket mera färg, det är ju jättekul! Och dålig stämning vill ju ingen ha i en så klatschig publikation som Östgöta Correspondenten, eller hur?

Tacksamma läsarhälsningar
Richard "Nicke" Bremer
Linköping

2 kommentarer:

Agneta Hagelin sa...

följer med spänning om denna tacksamhet föranleder någon motkommentar...

Torgny Segerstedt sa...

Undrar om kvalitetsredaktören har ett ironifilter. Troligen inte. och då publiceras säkert ditt brev.